tiistai 2. joulukuuta 2014

Great Ocean Road // Part 2 - Kohti Cape Otwayta


Reissun toinen päivä nautittiin uskomattoman kauniista säästä ja ajeltiin ehkä Great Ocean Roadin uskomattominta pätkää. Vasemmalle aukeni meri ja oikealla nousi jyrkkä vuorenseinämä. Tie mutkitteli lahtien perältä ja niemenkärkien ympäri. Välillä mentiin ylöspäin ja välillä alaspäin. Pysähdyttiin piknikille Apollo Bayn rantaan, pidettiin uimatauko seuraavassa lahdelmassa ja välillä vedettiin sivuun näköalapaikoille tsekkailemaan henkeäsalpaavia maisemia haistellen merituulta. 

Käytiin myös katsomassa erästä majakkaa, joka on ysärillä toiminut myös kuvausmiljöönä Majakan väki / Around the twist -nimiselle TV-sarjalle jos joku muistaa. Sitä näytettiin Suomessakin. Näkymät siellä oli aika henkeäsalpaavat ja matka majakalle pusikkopolkuja pitkin jänskä!

Tie vei loppuetapista hieman enemmän sisämaahan, jossa nähtiinkin ihan mahtavia kumpuja ja auringon säteet tanssahteli pilvien lomasta mäkisillä pelloilla ja metsillä. Yhdellä kulmalla oli lammaslauma joka piti konserttia ja kaukana siinsi vielä meri. Siinä tien törmällä seisoskellessa oli aika eeppinen ja kiitollinen fiilis. Siitä että on päässyt lähtemään maailman ääriin ja siitä että saa kokea jotain niin kaunista. Nautin hetkestä ihan täysillä

Illaksi tähdättiin Cape Otwayn kupeessa sijaitsevalle leirintäalueelle, Bimbi Parkiin. Saatiin pieni huone mökistä ja nautittiin leirintäalueen keittiössä väsätyt pussipastat ja munakkaat punaviinin kanssa. Leirintäalueella oli omia kanoja joiden tuoreita munia sai ostaa respasta 3kpl dollarilla. Niissä oli vielä vähän tarttuneita höyheniäkin kiinni. Koitettiin metsästää nettisignaalia keskellä yötä resparakennuksen katoksessa kun ulkona satoi kaatamalla. Oikeeta camping-henkeä!

Oltiin nukkumaan mennessäkin vielä ihan pökertyneitä päivän aikana nähdyistä maisemista ja fiiliksissä siitä, että oltiin vuokrattu auto neljäksi päiväksi yhden sijaan. Taputus omalle olalle ja odottamaan seuraavaa upeeta päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti