sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Ensimmäiset lomapäivät ja mökki

Kotihuudit klo 5.00
Aamuvirkkumeitsie

Perjantaina mulla oli tämän kesän viimeinen työpäivä, ja ensimmäinen "oikea" kesäloma ihan aluillaan. Alkuperäinen pläni oli paiskia töitä heinäkuun loppuun ja tehdä kunnon tili ennen reissuun lähtöä, mutta onneksi tulin järkiini. Lopetin työt aiemmin ja päätin nauttia pienen palan kesälomaa Suomessa.


Ouluun ja siitä mökille oli päästävä. Hunajata maksavat lennot tai 8h pendolinomatka (kesä ja ratatyöt jeejee...) ei houkutelleet. Onneksi löysin suht edullisen lennon lauantai aamuksi, vaikka se tarkoittikin herätystä klo 4.30 ja tunnin bussiretkeilyä. Koomasin koko matkan ja pari tuntia vielä siihen päälle äitin sohvalla, kunnes sitten suunnattiin mökkiä kohden. Siellä oli vastassa mummi ja vaari ja tunsin olevani ihan lomalla. Ja matkalla!! Siksi päätin tehdä tästä harjoituspostauksen vaikken nyt ihan maailmanvalloituksessa vielä olekaan. 


Mökillä onkin sitten ollut mukavaa. Ruokapuoli on kunnossa, savulohta, lettuja ja jäätelöä. Vieressä joki johon voi pulahtaa aina kun siltä tuntuu. Se tarkoittaa suunnilleen sitä, ettei hiukset ehdi missään vaiheessa kuivua. Naapuriin voi tehdä uintiretken, kellua ja lätistä kuulumiset siinä samalla ja saada kehoituksen että 'saa meille tulla ihan maitsekin'.




On yksi höösääjä joka huolehtii kokoajan, että kaikki on hyvin ja toinen joka malttamattomana kapuaa veneeseen souturetkelle tai meriajelulle heti, kun jotakin siihen suuntaan vihjaa että voisikos sitä? Siitäkin huolimatta että vähän lonkka vaivaa ja eteenpäinmeno on kinkkaamista. Sauna lämpiää ja voi taivastella sitä että huussin paikkaa on käännetty 180 astetta. Sitten voi myös nukahtaa pihalle ja herätä hyttysten puremana. Onneksi on taas joki johon pulahtaa ja etonot kutinan karkoittamiseksi. 


Jään haaveilemaan siitä, että joskus olisi kunnolla aikaa jäädä mökille eikä tartteis tyytyä pikavisiitteihin. Ja kieltäydyn ajattelemasta kaikkia mökkiaskeettisuuden miinuspuolia. Tämä mökkilove passaa just näin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti