sunnuntai 17. elokuuta 2014

Clean the beach bootcamp

Nyt tulee juttua aktiviteetista, josta kuultiin heti ekaviikolla ja jota ollaan ootettu innolla. Kyseessä on setti kuntoilua, auttamista ja porukka reippaita ja mahtavia ihmisiä, jotka kokoontuu kahden viikon välein jollekin Phuketin rannoista.

Näinä lauantai-aamuina ohjelmassa on n.30-45min bootcamp-henkinen treeni rannalla, jonka jälkeen palautellaan lihaksia puolen tunnin joogasessiolla ja lopuksi siivotaan yhteistuumin rantaa. Bootcamp osuuden vetää Krix ja joogaosuuden kaverinsa David. Molemmat ovat alojensa ammattilaisia ja viisaat päät yhteenlyömällä pojat ovat pistäneet pystyyn tämän mahtavan konseptin, jossa kaikki pääsevät osallistumaan ilmaiseen treeniin. Hyvän kuntoilusession jälkeen autetaan vielä ympäristöä siivoamalla ranta roskista.

Tällä kertaa vuorossa oli Nai Harn Beach joka sijaitsee likimain Phuketin  eteläkärjessä. Aamulla herättiin hyvissä ajoin ja todettiin että sää on aika paska. Vettä tuli kaatamalla ja lievää epäröintiä lähtemisen suhteen oli havaittavissa. Päätettiin lähteä kuitenkin tsekkaamaan meno ja eläteltiin toiveita, että sade olisi vain paikallista. Nai Harnille on kuitenkin matkaa joku 20 km meiltä.

Sade hellitti matkan ajaksi, mutta rannalle päästyä naurahdettiin pelkkää aurinkoa lupaileville säätiedotteille sillä vettä tuli melkein kaatamalla ja ukkonen jylisi. Bootcamperseja oli kuitenkin saapunut paikalle reipas 20 joten eikun esittelykierrokselle ja sitten treenit käyntiin.

Ei hemmetti miten mahtava reissu oli! Lämmiteltiin ekaksi hyppimällä ja menemällä eri tyyleillä rantaviivaa edestakaisin. Välissä pulahdettiin ja hörpättiin vettä ennen pääharjoitusta. Rantatörmällä 10 syvää kyykkyä, 5 punnerrusta ja 5 vatsalihasta, jonka jälkeen juoksu mereen ja sukellus aaltoihin (jotka oli muuten huisit), juoksua takaisin törmälle ja sama setti uudestaan 10 kertaa. Oli loistava meno sadesäästä huolimatta.  Joogahommat perään joista en kyllä tajunnu hirveesti mitään, mutta hyvää teki. Aurinkokin alkoi lopussa vähän pilkistellä pilvenraosta.

Siivousosuus oli oikeasti aika pysäyttävä kokemus kun tuli nähtyä miten hirveästi roskaa rannalle kertyy ja kuinka paljon sitä merestä huuhtoutuu maalle. Yhteensä roskajätesäkillisiä kertyi vähintään tusinan verran. Tulee varmaan itsekin taas uudenlaisella valppaudella kiinnitettyä huomiota siihen, että kuskaa roskansa roskikseen asti vaikka en tahallani yleensä edes roskaakaan. Toinen juttu on sitten kyllä taas ylipäänsä roskiksen löytämisen vaikeus tässä maassa. Siitä vois varmaan kirjottaa oman postauksensa jossain välissä!

Ranta-aktiviteettien jälkeen osa porukkaa mentiin vielä yhdessä syömään läheiseen raflaan. Krix möi bootcamp -paitoja ja pitihän meidänkin ostaa omat! Tästä lähtien kyllä joka toinen lauantai kuluu näissä merkeissä jos vaan ei satu olemaan reissun päällä. Oli myös mukavaa tutustua muihin saarella asuviin expatteihin ja kuulla tarinoita miten ihmiset on tänne päätyny elelemään.

Kuvat on randomräpsyjä mun kamerasta ennen ja jälkeen treenien. CBBC:n fabosivuilla löytyy enemmän kuvia meiningistä rannalla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti