torstai 7. elokuuta 2014

Ensimmäisten päivien hulina

Ensimmäisten päivien vauhdista kertoo ehkä aika hyvin se, etten ensimäiseen neljään vuorokauteen kerennyt edes avata läppäriäni ja tsekata mitä muualla maailmassa tapahtuu. 

Bankokin vilskettä ihmeteltiin yhden illan ajan ja heti seuraavana päivänä saavuttiin kotivillalle Phuketiin. Taksikuski ei löytänyt perille, joten jouduttiin hyppäämään pois taksista "jossain huudeilla" ja suunnistettiin sitten jalkapatikalla kämäsen googlemaps -printin kanssa perille. Löydettiin, ja perillä odotti meidän kaksi saksalaista kämppistä. Kolmas saksalainen kämppis saapui vasta tiistai-iltana.

Päivien ohjemaan on mahtunut paljon uusiin ihmisiin tutustumista ja hengailua sekä orientaatioviikon ohjelmaa, joka loppui tähän päivään. Sunnuntaina tehtiin myös mahtava skootteriajelu isolla porukalla saaren eteläkärjen ympäri. Skootteri on täällä aika ehdoton kulkupeli, joten vuokrattiin myös Even kanssa omat pitkän ajelun päätteeksi.

Ollan päästy maistelemaan thaimaalaisia ruokia ja ihmettelemään paikallista ruokakulttuuria noin muutenkin ravintoloissa. Täällä on yleistä, että seurue tilaa useampaa eri ruokalajia pöytään ja kaikki jaetaan. Orientaatioviikolla saatiin muutakin opastusta paikallisiin tapoihin ja opeteltiin yleisimpiä fraaseja ja lukusanoja.

Ihmiset täällä on yleisesti ottaen todella ystävällisiä ja auttavaisia vaikkei yhteistä kieltä aivan löytyisikään. Thaimaalaiset muistuttaakin että tämä on "Land of smile" ja harvemmin mitään saa nyrpeällä naamalla vaikka asiat olisivatkin kuinka pielessä.

 
 Tähän mennessä kaikki on kuitenkin sujunut tosi hyvin. Mitään kummempaa kulttuurishokkia ei oo vielä päässyt syntymään, vaikka yhtenä iltana olikin pakko käydä italialaisessa raflassa pitsalla.  Päivällä syödyt curryt pisti mahan nipistelemään pahemman kerran ja tuliset kastikkeet riiseineen päivineen oli viimeisenä mielessä.

Hintataso täällä on kyllä oikein passeli. Ruuan saa parhaimmillaan noin eurolla ja vesipullot, joita päivässä kuluu useampi on 10-20 sentin luokkaa. Skootteri odottaa vielä ensimmäistä kunnon tankkausta, mutta kuulopuheiden mukaan sekin täyttyy noin parilla eurolla. Todella kohtuullista siis.

Kuvituksena räpsyjä Bangkokista, kaupungista, hostellilta ja lentokentältä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti