keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kouluviikko

Koulun pihat tulvii, sadekauden merkki
Tämä kurssi jäi kesken. Thaifukseja!
Alkuperäinen lukujärjestys, joka vielä vähän lyheni
Nyt on ensimmäinen kouluviikko koettu. Ajattelin kertoa vähän valituista kursseista ja viimehetken muutoksista. Koska suurin osa täällä opiskeltavista kursseista soveltuu tuotantotalouden sivuaineeksi, teen täällä työpsykologia ja johtaminen -sivuainemoduulia maisterivaiheeseen. Sivuaineprofessori antoi hyväksynnän seuraavanlaisille kursseille:
Principles of management
Strategic management
Social psychology
Intercultural communication
Skills for learning and problem solving
Human resources management

Näistä lukujärjestykseen päätyivät kaikki muut paitsi Human resources. Alunperin siitä syystä, että kaikki muut kurssit ajoittuvat ma-ke aikavälille ja HR olisi ollut vasta torstai-iltapäivänä. Koska tarviin loppujenlopuksi suoritukset vain neljästä kurssista niin viiden valitseminenkin on ihan riittämiin ja tällä tavoin on pidempi viikonloppu ja paremmat mahikset lähteä reissuun!

Ja sitten pienet kuvaukset kaikista kursseista joiden aloitusluennolla on tultu joko istuttua tai piipahdettua....

Strategic management
Tämä kurssi vaikutti ihan mielenkiintoiselta. On kurssikirjakin jota lueskellaan ja projektityö. Kokeita on yleensä kaksi, kuten tässäkin: mid term ja final exam. Kurssilla paljon vaihtareita ja vielä enemmän thaimaalaisia.

Professori on thaimaalainen mies, joka on opiskellut jossain ulkomailla ja puhuukin ihan hyvää englantia eikä korostus estä ymmärtämästä. Osaa puhua mikrofoniin.

Social psychology
Tällä kurssilla on 40 thaimaalaista sekä minä ja Eve. Ollaan siis ainoat länkkärit proffan lisäksi, joka on Kanadassa vaikka-ja-mitä opiskellut nainen. Erittäin selkeä puhe josta on helppo saada selvää (ei mikään itsestäänselvyys tässä maassa) ja kurssin aiheet vaikutti monipuolisilta ja mielenkiintoisilta. Kurssilla paljon kandinsa loppuvaiheen opiskelijoita eli täällä suht advanced. Iso luentosali joten mikrofonin käytöstä plussaa.

Principles of management
Herranjumala mikä lastentarha. Thaiopiskelijat pölisee ja kikattelee, vaihtarit istuu hiljaa ja ihmettelee, professorina nuori thaimaalainen nainen jonka englanninkielestä ei ota mitään tolkkua ja mikrofonikin vaan vinkui ja kaikui ja olipa auktoriteettikin vähän hukassa. Olikohan tässä kurssissa edes kirjaa? Vähän jäi hämäräksi mitä kurssi pitää sisällään, koska luento kesti vain tunnin ja siitä 90% meni siihen että jokainen opiskelija esitteli itsensä, sekä odotuksensa kurssia kohtaan. Suurin osa thaimaalaisista totesi että "I expect I pass"....  Ehdin jo vannoa että en palaa tälle kurssille.

Intercultural communication
Professori on mitä herttaisin thaimummeli!!! Ikää naisella vähintään 65 ja asenne ja englanninkieli täyttä rautaa. Tämä vaikuttaa yhdeltä mielenkiintoisimmista kursseista. Työtaakka ei kuulostanut valtavalta. Jonkin verran tuntitehtäviä, jotka palautetaan tunnin lopussa, kymmenkunta kotilukemistoa ja pistareita silloin tällöin. Tentillä on vain 50% painoarvo ja läsnäolopakkoakaan ei oikeastaan ole. Taso yleisesti on ehkä vähän helpohko, mutta se taisi tulla selväksi jo edellisillä kursseilla. Tällä kurssilla mikrofonia ei käytetä joten pitää heristellä korviaan, oikeestaan ainut miinus.

Skills for learning and problem solving
Kurssin nimi vaikutti lupaavalta, mutta todettiin että meillä oli ollut aaaaaiiiiivan liian korkeat ennakko-odotukset kurssin sisällön ja haastavuuden suhteen. Kurssi on paikallinen fuksikurssi, jossa opetellaan opiskelutekniikoita ja annetaan vinkkejä muiden kurssien suorittamisen helpottamiseksi. Tyyliin "on olemassa pitkä ja lähimuisti, jotta opiskelemasi asiat jäävät pitkään muistiin on hyvä kerrata asioita useaan kertaan". Sitten puhuttiin siitä kuinka jotkut ihmiset voivat saada fyysisiä huonovointisuusoireita ennen tenttiä, mutta sekin on ihan okei eikä mitenkään vaarallista. Luentotauolla marssittiin proffalle ja ilmoitettiin että tää ei nyt oo ehkä ihan meitä varten.

Ehdin siis jo vannoa etten palaa principles of managementiin, mutta tää viimeisin ajoi kyllä hyödyttömyydessään sen ohi. Neljä kurssia on kuitenkin pakko ottaa, jotta saa 20 opintopistettä kasaan. Sen taitaa vaatia Kelakin, mutta ainakin se vaaditaan free-mover apurahan saamiseksi. HR kurssista kuultiin huhua että siinä tehdään projekti jollekin hotellille ja että sekin on vähän soopaa, joten ei nyt sitten taideta ottaa sitäkään viidenneksi. Koulua tulee olemaan vain ma-ti ja viikonloppu on viisipäiväinen. Alkaa jo vähän pelottaa miten sitä keksii tekemistä kaikille viikonlopuille kun rahaa on kuitenkin rajallisesti :D Eilen hankittiin ainakin kuntosalijäsenyys niin ehkä siellä tulee sitten viihdyttyä paljon vapaapäivinä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti