maanantai 11. elokuuta 2014

Koh Phi Phi viikonloppu


Perjantaina, orientaatioviikon päätyttyä koitti Asia Exchangen järjestämä retki Koh Phi Phi -saarille. Matkaan lähdettiin yliopistolta minibusseilla, jotka kuljettivat meidät satamaan. Matka Phuket Pieristä Phi Phi Donille kesti noin kaksi tuntia. Botski oli suht purkki, mutta omia ennakko odotuksiani rikkoen en tullut edes merisairaaksi. Matka taittui suurimmaksi osaksi kannella istuskellen ja makoillen. Ilma oli aika harmaa mutta silti hiki virtasi kuumuudesta. 
Sadekausi ja harmaata
Harmony House, huone 400 bathia, mallia erittäin basic
Saarelle saavuttuamme ensimmäinen homma oli löytää majoitus. Koska näytettiin tietenkin joukolta reppuselkäisiä urpoja, saatiin takiaisiksemme useita hotellien sisäänheittäjiä heti satamasta. Ne yrittivät johdattaa meitä tietämiinsä hotelleihin, koska ilmeisesti saavat rahaa jokaisesta tuomastaan asiakkaasta. Yritettiin vähän mennä omia teitämme, mutta lopulta kuitenkin päädyttiin johonkin halpaan, aika erittäin basic tasoiseen hostelliin johon näillä johdattelijoilla oli diili. Noh, 200 bathia per henkilö yöstä ei ollut ihan hirveä summa, oli kuitenkin oma vessa (josta tuli tasan yhden lämpöistä vettä, milloin mitäkin) ja sänky jolla nukkua. 

Symppis ravintola

Hyytävien suihkujen jälkeen siirryttiin illallistamaan kuvaan ulkoilmaravintolaan josta oli hyvät näkymät ja sen jälkeen paikallisiin menomestoihin rannalle kattelemaan tulishowta ja myöhemmin krebailemaan. Näin tällaisen tulishown ekaa kertaa elämässäni, joten se oli aika siistiä. Tyypit heitteli vaikka minkälaisia palavia keppejä ja palloja ilmaan samalla taiteillen kaikenmaailman hyppyjä, piruetteja ja akrobatiaa. Lopussa yleisökin sai käydä hyppäämässä palavaa hyppynarua tai limbota tulikepin alitse.  Nää tulisenseit näytti kyllä mallia ja niistä ois ollu aika vaikee laittaa paremmaksi. Huih.

Mun taidonnäytteet(!)

Seuraava päivä kului kokonaisuudessaan venematkalla, johon kuului kaikenlaista aktiviteettia. Retki oli kaikenkaikkiaan hieno kokemus ja oli ihan siistiä päästä merille. Pistän venereissusta ihan oman postauksen tulemaan koska tähänkin settiin kuuluu jo aikamoinen kuvatulva ja tekstiä pukkaa. 

Saarelta muuten puuttuu kokonaan autot ja mopot. Kaikki tavara kuskataan satamasta ympäri saarta tuommoisilla kärryillä. Niitä on sitten isompia ja pienempiä ja niitä työntämässä yksi tai useampi ihminen. Sitten kuuluu vaan PII-PII-PII-PII jostain ja pitää tajuta väistää. Paikalliset kulkee myös pyörällä ja piipittelevät myös jalankulkijoille merkiksi. Kun Bangkokissa ja Phuketissa näkee aina tuontuosta kulkukoiria, loistavat ne poissaolollaan Phi Phillä. Sen sijaan saarella on paljon kissoja, jotka elelevät tyytyväisinä ja köllivät aina siellä sun täällä. 

Näiden luxusbungalowien hintaa ei ois kehdattu ees kysyä.
Pitkähäntäveneitä
Toinen ilta vietettiinkin sitten vähän rauhallisemmissa merkeissä. Kierreltiin kujia ja käytiin katsomassa vähän thaiboxingia, sitten palattiin taas rannalle kuten edellisenäkin iltana, mutta välteltiin baareja ja etsittiin hiljaisempi paikka jossa saattoi vaan jutella ja ottaa rennosti.


Sunnuntaina tarkoituksena oli vaihtaa vain majoitusta ja jäädä vielä päiväksi, mutta päädyttiinkin sitten palaamaan iltapäivälautalla takaisin. Kierreltiin alueilla joita ei oltu vielä nähty ja syötiin jätskit kauniin päivän kunniaksi. Sukelluskurssille osallistuminen jäi esimerkiksi kutitteleemaan mieltä ja nyt vielä alkusyksystä siihen olisi Phi Phillä hyvät mahdollisuudet kun eletään alhaista sesonkia. Phi Phille siis ehkä palataan vielä, mutta verrattuna Phuketiin tai varsinkin Bangkokiin hintataso on aika suolainen ja aktiviteettien kirjo lopulta aika rajallinen.

Herkkujädeä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti