maanantai 25. elokuuta 2014

Rawai Beach























Sainpahan vihdoinkin kuvat koneelle ja horisontit väännettyä suoriksi. Lähdettiin viime torstaina skootteriretkelle kohti Phuketin kaakkoisnurkkaa, jossa sijaitsee Rawai beach. Rawai ei ole mikään auringonpalvojien paratiisi vaan satama pitkähäntäveneille ja kuuluisa edullisesta ja erinomaisesta seafoodravintoloiden tarjonnasta. 

Koska oltiin nälkäisiä, otettiin ilo irti uudenlaisista menuista joita Kathun alueelta ei samalla lailla löydy. Tilattiin pöytään mangosalaattia katkaravuilla ja kalalla, tom yum keittoa sekalaisilla merenantimilla sekä yksi turvallinen vaihtoehto eli keltainen curry. Herkkua oli mutta huh suuta poltti! Oli ihana istuskella rauhassa nauttimassa lounasta meren äärellä, tommoiset paikat on kuitenkin aika ainutlaatuisia täällä. Paikka oli vielä oikeasti todella kohtuuhintainen ja annokset ihan valtavia. Kolmeen pekkaan ei pystytty tuhoamaan läheskään kaikkea. 

Mahat polleina kipiteltiin sitten tutkimaan maisemia pitkälle laiturille, joka on päästä katettu. Siellä näkyi useampia kalastajia, joku thaiperhe päiväunilla sekä paljon leikkiviä lapsia. Meri ilma kutitteli ja laineet olisivat kutsuneet uimaan. 

Huomattiin sataman takana vielä paikalliset kala- yms kaikentavaran-markkinat, jotka sitten kierrettiin läpi ihmetellen erilaisten kalojen ja merenelävien kirjoa. Astetta paikallisempi meno on aina paljon jännempää ja mielenkiintoisempaa, niin näilläkin markkinoilla. 

Jatkettiin matkaa vielä Phuketin eteläkärjessä sijaitsevalle viewpointille ja siitä eteenpäin takaisin kotiin länsirannikkoa pitkin. Viivyttiin niin pitkään, että iltakin ehti pimetä ja kotimatka mäkistä tietä pimeässä ilman ajolaseja oli aika hurja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti