tiistai 30. syyskuuta 2014

Homestay - päivä I




























Viikko sitten lauantaina aamu valkeni aikaisin. Heitin parin päivän vaatekerran ja uikkarit reppuun ja heippasin Even joka jäi kärvistelemään flunssan kouriin. Pari seuraavaa päivää tulisi vierähtämään mantereen puolella Pangngan kaupungissa ja lähiympäristössä seikkaillen ja majoittuen paikallisen perheen luona. Sen kummemmin päivien ohjelmasta ei vielä ollut tietoa. Mukana meitä oli kuusi vaihtaria sekä thaimaalainen opiskelija Krits, joka toimi meille tulkkina.

Matka perheen luo kesti vajaan pari tuntia. Sympaattinen bussikuski oli ottanut tyttöystävänsäkin mukaan ja soitti thaimaalaisin rytmein viriteltyjä tuttuja hittibiisejä. Oli Shakiraa ja Rihannaa ja välillä hoilattiin mukana.

Saavuttiin kyläpaikkaan ja vietiin tavarat meille varattuun huoneeseen.  Samassa pihapiirissä asui pari perhettä, jotka jakoivat arjen yhdessä. Taloja pihapiirissä oli neljä. Seinät ohutta betonilevyä ja päällä aaltopeltikatto. Ikkunat vaan aukkoja seinässä, joita peitti löyhästi verhot. En edes uskaltanut laskea montako hyttysenpuremaa sain seuraavana yönä, sen verran oli hyvin ilmastoitu asunto. Parisängyn patja tarjosi kuitenkin yöksi siskonpedin kolmen muun tytön kanssa ja  kaikkien päivän aktiviteettien jälkeen nukuttikin hyvin.

Ensimmäisenä päästiin kokkailemaan talon väen kanssa vihreää curryä. Saatiin itse miksailla morttelissa currytahnaan tulevia aineksia vähän niinkuin kokeilun vuoksi, mutta lopulliseen kastikkeeseen läntättiin kuitenkin tahnaa ihan valmistavaraa. Muutoin ruuan tulemiseen ois voinu mennä suurempi tovi. Ja oltiin jo nälkäisiä. Sekaan uppos kaikenlaista palaa kanasta, koipineen päivineen. 

Ruuan jälkeen suunnattiin pitkähäntäveneellä hiekkasärkälle jossa kerättiin simpukoita iltaruokaa varten. Lopulta päädyttiin uimaan vaatteet päällä - thaityyliin. Vesi alkoi pikkuhiljaa nousta ja venekyyti saapui meitä noutamaan. 

Pikaisen vaatteiden vaihdon jälkeen lähdettiin vilkaisemaan apinakalliota, jossa oli todella ahnaita apinoita. Niille maistui puoliksi mädäntyneet papaijat. Kallion siimeksessä oli jylhä luola johon luikahdettiin apinoiden ohi. 

Pienen kävelyretken jälkeen suunnattiin paikalliselle night marketille. Oltiin ainoat ulkomaalaiset varmaan koko kylässä ja eräs mies seurasikin meitä koko ajan kuvaten ipadillään ja oli maailman onnellisin kun vilkutettiin sen kuvassa. Kadun päässä oli bileet, kylän naisia oli sankka joukko tanssimassa dj:n kajareista kaikuvan musiikin tahtiin. Ilma oli täynnä hyväntuulisuutta ja rentoa meininkiä.

Illaksi isäntäperhe kattoi meille BBQ-illallisen tiellä olevalle jalkakäytävälle. Grillistä tuli vaikka ja mitä. Rapuja, päivällä kerättyjä simpukoita, lihaa ja laardia, kasviksia ja keittoa. Ruoka oli herkullista ja sitä oli ihan liikaa! Oltiinhan me retkestä maksetukin, mutta tuntui niin hullulta, että mun mittapuulla niin vaatimattomasti asuva perhe tarjosi meille ruokaa ihan yltäkylläisesti. Meidän piti moneen kertaan sanoa, että kyllä jo riittää - navat on ihan pullollaan. Ja silti ne vaan kantoi lisää apetta pöytään! 

Ilta kului leppoisissa merkeissä. Oltiin kaikki ihan puhki päivän hulinoista - ja siitä ruuan määrästä. Otettiin suihkut thai-tyyliin, eli kylmää vettä napolla päälle. Tuli ihan mökkiolosuhteet mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti