torstai 25. syyskuuta 2014

Koolein kapselihostelli ever





Bangkokissa vietettiin ekat kaksi yötä Sukhumvitin alueella, josta oltiin varattu 3HOWW nimisestä hostellista kapselimaiset punkat. Kun Eve tuon vaihtoehdon hostelworldistä löysi, hihkuin minä innostuksesta. Koko viime vuosi kun tuli painiskeltua 'moderni kapselihotelli' -tuotekehitysprojektin parissa koulussa ja halusin todellakin kokea millaista kapselihotellimaisessa asumuksessa olisi viettää muutama yö.

Dormissa oli tilaa 32 henkilölle, mikä aluksi kuulostaa aikas isolta. Montakohan kuorsaajaa sinne mahtuu? Entä bileporukkaa jotka rymyää aamuyön tunteina metelöiden peteihinsä. Noh, sitä rymyävää juhlakansaa ei näkynyt laisinkaan ja kuorsaajiakin kuului vain yhdestä loosista ensimmäisenä yönä. Vaikka kapselit olivat avoimia päätyseinustasta, peittonaan vaan ohut verho, blokkasivat ohuetkin vaneriseinät ihan hyvin naapuriyksiköistä kantautuvaa melua. Ja vedin peittoa vähän visummin korville.

Fasiliteetit olivat muutenkin kunnossa. Kadun puolelle oli pieni terassi, jossa kelpasi jutskailla muiden reissaajien kanssa ja nauttia vaikka pari olusta. Sisätiloista löytyi keittiö, elokuvahuone, lounge-alue jossa saattoi röhnöttää, sekä tosi siistit suihku- ja wc-tilat. Hiustenkuivaajaa sekä shampoo- ja rasvaputelia löytyi jos omat jäi kotiin. Sisustus oli tosi industrial-tyylistä ja modernia - toimivaa. Alakerran kapseliin oli helppo kömpiä ja samoin sieltä pois, yläkertaan johtavat tikapuut asettivat ehkä vähän haasteita. Ja kun miettii että hintaa tälle hostelliyölle tuli 450bahtia eli noin 12 euroa ja perinteiset kerrossänkydormitkin huitelevat hinnoissaan 10 euron tietämillä, ei parin lisäeuron tuoma oma tila ja yksityisyys paljon kukkaroa köyhdyttänyt. Tämä mesta oli kyllä hostelliasumisen luxusta. Mutta nauttikaa te kämäsistä kännykkäräpsyistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti