perjantai 19. syyskuuta 2014

Päivät Bangkokissa























Toissaviikolla hurautettiin Even kanssa Bangkokiin. Lähdettiin liikkeelle jo kymmenen aikaan aamulla, tähtäimessä napata lentokenttäbussi eli aikaavievä budjettiratkaisu. Aikatauluista oltiin tehty havainto bussin nettisivuilta, tosin viimeisin päivitys aikatauluihin oli vuoden takainen. Bussi kuitenkin tuli kun pitikin ja päästiin lentokentälle odottelemaan seuraavaksi neljäksi tunniksi matkan alkua (tai jatkoa). Tuijoteltiin pihalla hortoilevia vasta saapuneita turistilaumoja, paistateltiin päivää, metsästettiin toimivaa pistorasiaa ja syötiin ylihinnoiteltua hampurilaista koneeseennousua odotellessa. Lento hurahti nopeasti ja reitti ensimmäisten päivien hostellillekin taittui yllättävän vilkkaasti. 

Kaupungin sykkeeseen pääseminen virkisti heti aivot ja terävöitti aistit. Kojua siellä ja kojua täällä, edessä aina jonkinasteinen suma ihmisiä joista luovitaan muka ketterästi läpi. Skytrainilla matkustaessa sompaillaan ensin lippuluukulle tajuamaan että laite syö vain kolikoita ja sitten rahanvaihtopisteelle hakemaan niitä kolikoita. Mietitään että mennäänkö kolme pysäkin väliä 33bathilla ja kävellään loput vai pitäiskö ottaa suoraan neljä pysäkkiä 37bathilla. Loppuajasta tajutaan että oikeastaan kaksi ihmistä matkustaisi saman matkan halvemmalla ottamalla taksin. Riskinä toisaalta hirvittävät liikenneruuhkat. 

Ensimmäiset kaksi päivää pyörittiin Sukhumvitin alueella, jonne oltiin buukattu eka hostelli. Kyseinen paikka oli ehkä mageimpia mestoja missä oon koskaan yöpynyt ja ajattelin koostaa hämyisistä kännykkäräpsyistä sille ihan oman postauksensa. Kierreltiin erilaisia ostoskeskuksia ja hämmästeltiin vilinää ja paikallisten meininkejä. Pari ekaa iltaa sujui aika rauhallisissa merkeissä kun keskityttiin lähinnä syömään hyvin. Meijän retkueeseen liittyi myös eräs Even suomalainen kaveri, joka on viimeaikoina majaillut lähinnä Koh Taolla mutta reissannut ympäri tätä pallon puolta. 

Perjantaille buukattiin reissu Ayutthayaan katselemaan temppeleitä toisensa jälkeen. Ayutthaya on Thaimaan entinen pääkaupunki ja sijaitseen noin 80km päässä Bangkokista. 

Päiväretken jälkeen siirryttiin sitten Khao San Roadille, joka on Thaimaassa kunnon reppureissaajien kehto. Kaduilla on vilskettä kellon ympäri ja edukkaita hostelleja ja guesthouseja on alueella pilvin pimein. Näissä hostelleissa tuntui olemman enemmän kuhinaa kun siinä, jossa oltiin Sukhumvitissa ja uusia juttukavereita ei alakerran oleskelutiloja kauempaa tarvinnut etsiä. Samalla kaavalla jumituttiin perjantai-iltana jatkoilemaan baarien sulkeuduttua muutaman muun pikkutuntien virkeilijän kanssa.

Katuvarsien viihtyisät kuppilat tarjoavat mukavat puitteet rentoutua edellisillan kreisibailausten jäljiltä. Ruokalistoja löytyy joka lähtöön ja kuppiloiden suojista voi illan hämärtyessä lähteä taas suunnistamaan uusia yön seikkailuja kohden. Kojuissa myydään rättiä ja rihkamaa halpaan hintaan ja löysinpä sympaattisen kirjakaupankin josta lähti pari kirjaa messiin matkalukemiseksi. Toinen vieläpä ranskaksi! Eksyttiinpä lauantaina siistiin taidenäyttelyynkin joka oli täynnä thaimaalaisia hipstereitä!

Sunnuntaina koitti lähtöpäivä, mutta koska oltiin buukattu lennot vasta illalle, ehdittiin vielä seikkailla koko iltapäivä Chatuchakin viikonloppumarkkinoilla. Markkina-alue on aivan valtava. Siinä jää Portobelloroadit ja Bellevillet jo kakkoseksi. Alueella risteilee ns. pääkatuja, joilta voi sitten sukeltaa kojujen siimekseen katetuille alueille. En ihan päässyt perille, kuinka aluetta on jaoteltu tuotekategorioittain koska ehdittiin lopulta kiertää vaan murto-osa. Vaikka viivyttiin alueella varmaan joku neljä tuntia. Nähtiin myös paljon katusoittelijoita ja joku hämmentävä Batman+lepakkoauto -performanssi. Vieläkään ei oikeen näkemystä mikä juju homman takana piili. Löytöjä tuli tehtyä, muutama mekko ja paitoja tarttui mukaan kasvaneen markkinanälän lisäksi.

Buukkasin muuten paluulennotkin vihdoin Suomeen. Kotomaa kutsuu tammikuun 14. ja finskin siivillä tullaan kotiin. Nuorisolipussa bonarina on kahden matkalaukun tsekkaus, joten voi hyvin olla että paluumatkalla Bangkokin kautta tulee noilla markkinoilla hamstrattua rinkan lisäksi toinen laukku pullolleen...

Huomisaamuna lähden homestay-viikonloppuun mantereelle. Toivottavasti säät suosii ja jaksais kameraa roikuttaa mukana! Lisämatskua tänne tiedossa viikonlopun jälkeen ainakin hostellista, Ayutthayan reissusta ja eilisestä synttäripäivästä vielä erikseen. Laters!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti